
Mattehjelp
Vi underviser i matte for videregående skole og ungdomsskole.
Mattehjelp med gratis prøvetime
Med gratis prøvetime har du mulighet til å finne ut om privatlærer er riktig løsning for deg. Ingen forpliktelser om kjøp. Send inn bestilling og vi finner en privatlærer som passer til ditt behov.
Dyktige privatlærere med kunnskap og personlighet
Våre privatlærere er nøye utvalgt for å kunne hjelpe med spesielt matte. De har bred kunnskap i alle typer matte for ungdomsskole og videregående. Du vil også merke at de er flinke med kartlegging av elevens kunnskap, og lærer bort svært nyttig studieteknikker i tillegg til faget.
Mattehjelp for alle typer matte
Matte er et fag mange elever sliter med, både på ungdomsskolen og videregående. Det er et stort fag med mange krevende konsepter, og for mange kan det føles som om man aldri helt knekker koden. Dette gjelder også foreldre, som ofte ønsker å hjelpe barna med lekser, men kan finne det utfordrende å gi tilstrekkelig støtte i et fag de selv kanskje ikke har full kontroll over. Da kan mattehjelp fra en privatlærer være løsningen.
Privatlærere i matte gir personlig og tilpasset veiledning som hjelper elevene med å mestre vanskelige emner. Hos Metis Privatlærer får du tilgang til høyt kvalifiserte lærere som vet hvordan de skal tilpasse undervisningen etter elevens behov. Fra grunnleggende begreper til mer avanserte matematiske problemer, sørger våre privatlærere for at hver elev får hjelp med akkurat de områdene de sliter med.
“Er superfornøyd med min PL.
Jeg gikk fra 3 til 5 i matte!”
Les mer om matte på ungdomsskolen og videregående.
Hva er vanskeligst i matte på ungdomsskolen?
Matematikk på ungdomsskolen dekker en rekke emner som bygger videre på det elevene har lært tidligere, samtidig som det introduserer mer komplekse konsepter. I løpet av ungdomsskoleårene blir elevene utfordret til å forstå både teoretiske og praktiske aspekter av faget.
Mange elever synes overgangen fra konkrete regneoperasjoner til mer abstrakte emner som algebra og funksjoner er den største utfordringen. Algebra krever evnen til å håndtere symboler og variabler, som kan virke fjernt fra de mer konkrete emnene de har jobbet med tidligere. Funksjoner er også et emne som mange synes er utfordrende, særlig fordi det krever en dypere forståelse av forholdet mellom variabler.
I tillegg er det mange som sliter med å mestre problemløsing og logisk tenkning, som er nødvendig for å lykkes i geometri og algebra. Dette krever ofte at elevene lærer å tenke på en annen måte enn de er vant til fra barneskolen. Her er noen av de viktigste emnene de går gjennom:
1. Tall og algebra
Dette emnet inkluderer operasjoner med rasjonale tall, potenser, kvadratrøtter, og grunnleggende algebraiske uttrykk. Elevene lærer å løse ligninger og ulikheter, samt å bruke formler. Mange synes overgangen fra regning med hele tall til algebra vanskelig, da det krever abstrakt tenkning og forståelse av variabler og symboler.
2. Geometri
I geometri på ungdomsskolen arbeider elevene med former, vinkler, areal og volum. De lærer om Pytagoras’ læresetning og bruker den til å løse praktiske problemer. Geometri kan være krevende fordi det krever både visualiseringsevne og logisk tenkning for å forstå hvordan ulike figurer og vinkler henger sammen.
3. Funksjoner
Funksjoner introduseres som en måte å beskrive sammenhengen mellom to størrelser. Dette er et av de mest abstrakte emnene på ungdomsskolen, og mange elever sliter med å forstå hvordan funksjoner kan brukes til å modellere virkelige situasjoner.
4. Statistikk og sannsynlighet
Elevene lærer å samle, analysere og presentere data. De jobber med ulike typer diagrammer og lærer å beregne sannsynlighet. Dette emnet er ofte praktisk orientert, men kan være utfordrende når det gjelder å forstå hvordan sannsynlighet fungerer i teori kontra praksis.
Matematikk 1P og 1T (Første klasse)
I første klasse (VG1) må alle elever ta enten Matematikk 1P eller Matematikk 1T.
Matematikk 1P (praktisk matematikk) er det enkleste nivået og retter seg mot elever som ikke planlegger å gå videre med matematikk utover det obligatoriske nivået. Faget fokuserer på praktiske anvendelser av matematikk, slik som prosentregning, statistikk, økonomi og grunnleggende geometri. 1P gir et godt grunnlag for elever som ønsker å gå videre med samfunnsfaglige eller yrkesfaglige studier.
Matematikk 1T (teoretisk matematikk) er et mer avansert kurs som passer for elever med interesse for matematikk og naturfag, og som kanskje ønsker å fortsette med realfag. Dette kurset dekker temaer som algebra, funksjoner, sannsynlighetsregning og geometri. Det er mer teoretisk og legger grunnlaget for videre matematikkstudier.
Matematikk 2P, R1 og S1 (Andre klasse)
I andre klasse (VG2) får elevene flere valg basert på hva de tok i første klasse:
Matematikk 2P er en videreføring av 1P og fortsetter med praktisk matematikk. Dette faget er tilpasset de som ønsker å fullføre den obligatoriske matematikken uten å fordype seg videre. Fokuset ligger på anvendelser som personlig økonomi, praktisk statistikk, og enkel algebra.
Matematikk R1 (realfagsmatematikk) bygger på 1T og er det første kurset i det mer avanserte realfagsløpet. R1 passer for elever som ønsker å fordype seg i matematikk og realfag, og inkluderer emner som trigonometri, vektorregning, derivasjon, og funksjonsanalyse.
Matematikk S1 (samfunnsfaglig matematikk) er et kurs for elever som ønsker mer teoretisk matematikk enn 2P, men som ikke ønsker å gå like dypt som i R1. S1 bygger også på 1T og dekker emner som algebra, sannsynlighet, statistikk og funksjoner, men med en tilnærming som er mer relevant for økonomi, samfunnsfag og humaniora.
Matematikk R2 og S2 (Tredje klasse)
I tredje klasse (VG3) kan elever som startet på R1 eller S1 i VG2, fortsette med henholdsvis R2 eller S2:
Matematikk R2 er det høyeste nivået i videregående skole. Dette kurset bygger videre på R1 og dekker avanserte temaer som integrasjon, differensiallikninger, vektorfelt og mer komplisert funksjonsanalyse.
Matematikk S2 er en fortsettelse av S1 og er mindre krevende enn R2, men gir likevel en solid teoretisk grunnlag som er nyttig for studier innen økonomi, samfunnsfag og administrasjon. S2 inkluderer mer avansert statistikk, sannsynlighet og differensialregning.
Å hjelpe elever med å oppnå målene sine og skape “aha-opplevelser” er veldig spesielt og morsomt, forteller Mads som er ansatt i Metis Privatlærer.
- Jeg ser at elever lykkes i timene med oss. Jeg hadde nylig en elev i matte som virkelig slet med å huske reglene. Etter timene våre følte han veldig på mestringen ved at han forsto formlene. Han fortsatte å jobbe i tradisjonelle skoletimer, på egen hånd og sammen med privatlærer. Det var en utrolig følelse å se hvordan han tok steg og en kunne se at eleven sin selvtillit bare vokste og vokste.
Siden bruk av privatlærer er en viktig og stor beslutning, tilbyr vi gratis prøvetime. Der får du oppleve hvordan det er å bruke privatlærer, og kan enklere avgjøre om dette er noe som passer for deg.
Bestill gratis prøvetime
Gratis prøvetime avtales minst to virkedager frem i tid.
Vi tar kontakt med deg for å avtale tid basert på dine ønsker.
Alle våre privatlærere har levert politiattest og har plettfri vandel.
Andre ting vi kan hjelpe med:
Gjennomgang av spesifikke emner
Forberedelser til prøver og eksamen
Undervisningen med privatlærer foregår i våre lokaler i sentrum av Oslo, Bergen og Stavanger.
Privatlærer i sentrale skolelokaler
-
Oslo sentrum
Du møter din PL i våre flotte lokaler midt i sentrum. Her har vi flere grupperom som er disponible til en-til-en undervisning. I Oslo holder vi til i Grensen 13.
-
Bergen sentrum
Du møter din PL i våre flotte lokaler midt i sentrum. Her har vi flere grupperom som er disponible til en-til-en undervisning. I Bergen holder vi til i Lars Hilles gate 17A.
-
Stavanger sentrum
Du møter din PL i våre flotte lokaler midt i sentrum. Her har vi flere grupperom som er disponibel til en-til-en undervisning. I Stavanger holder vi til i Løkkeveien 10.